Preview Mode Links will not work in preview mode

Statsvitenskap og sånt

Dec 24, 2019

I ukens episode er temaet våpen. Mer spesifikt USAs svært dødelige fascinasjon med våpen.

Tidligere førstelektor ved Høgskolen i Østfold, Robert Mikkelsen, er ukens gjest. Han er opprinnelig fra USA, og utgangspunktet for ukens episode er et foredrag han holdt ved HiØ høsten 2019 vedrørende USAs fascinasjon...


Dec 17, 2019

I ukens episode presenterer og diskuterer Harald og Matt Matravers to sentrale punkter for diskusjon i demokratiteori: plural weighted voting og judicial review. Skal noens stemmer teller mer ved valg, slik at man får bedre avgjørelser? Eller bør domstolene kunne begrense makten til en majoritet? Spørsmålene...


Dec 13, 2019

I ukens episode diskuterer og analyserer Harald og Sondre parlamentsvalget i Storbrittania som ble avholdt 12. desember.

Matt Matravers,professor i juss ved universitet i York, gjester podcasten og Matt tilbyr spennende og interessante analyser av valget og hva det vil bety for Storbritannia.


Dec 6, 2019

I ukens episode oppsummerer Harald og Sondre høydepunktene fra de tidligere diskusjonene om hvorfor demokratiet er så forbanna viktig. De anbefaler også en bok som er velegnet som julegave for både store og små.

Spørsmål kan som vanlig sendes til harald.borgebund@hiof.no eller...


Nov 27, 2019

I ukens episode av Statsvitenskap og sånn diskuterer Harald og Sondre Brexit. Stort sett alt du trenger å vite om Brexit på under 30min!