Preview Mode Links will not work in preview mode

Statsvitenskap og sånt

May 28, 2020

SOSpodden er endelig tilbake i studio på høgskolen, og markerer anledningen med å diskutere et tema som går til hjertet av den norske staten. Nemlig, skal vi være et konstitusjonelt monarki eller republikk?


May 20, 2020

SOSpodden lærer av de store, og har dratt på drømmeseminar for å spille inn drømmepodcast. For de som måtte lure på hva dette drømmeseminaret egentlig handlet om, så var det alle de som ikke var der. I det hele tatt de som aldri har vært på et slik seminar eller ville skjønne det som blir sagt der, og...


May 17, 2020

Norge har bursdag, og SOSpodden benytter mulighten til å feire dagen med en diskusjon om hvilken rolle 17.mai spiller i dagens Norge. Spiller f. eks 17.mai en rolle i demokratisk danning, eller er 17.mai et tomt ritual hvor man viser seg i bunad og bedriver kulturell imperialisme i Spania? SOS tar debatten!


May 13, 2020

I mai skrev leder av Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, en kronikk i Dagbladet hvor han kritiserte avisens holdning om behovet for mer overnasjonal organisering og samarbeid. Mer nasjonalstat er løsningen ifølge Vedum.

Denne kronikken går rett inn i hjertet av en av de store debattene SOSpoddden har tatt for seg,...


May 8, 2020

SOSpodden feirer 25-episoders jubileum! Til tross for så mange episoder er det ikke mye lytterne har fått vite om Harald og Sondre. Bortsett fra at Harald er lidenskapelig eplebonde da.

I denne episoden snakker gutta litt om hver deres akademiske bakgrunn, og et tema de er særlig uenige om!